notParlamEUEl Parlamento Europeo ha apoyado este jueves posponer las fechas de aplicación de los nuevos requisitos sobre diligencia debida e información corporativa de sostenibilidad.
 
Las nuevas normas de diligencia debida obligarán a las empresas a mitigar su impacto negativo sobre las personas y el medio ambiente. Los Estados miembros dispondrán de un año adicional, hasta el 26 de julio de 2027, para incorporarlas a sus legislaciones nacionales.(03.04.2025)
 
La prórroga de un año también se aplicará al primer grupo de empresas afectadas, que incluye aquellas pertenecientes a la UE con más de 5.000 empleados y una facturación superior a 1.500 millones de euros, así como compañías de fuera de la UE que superen ese umbral dentro del mercado comunitario. Estas solo deberán cumplir con las normas a partir de 2028, misma fecha que regirá para el segundo grupo, compuesto por empresas europeas con más de 3.000 empleados y una facturación superior a 900 millones de euros, además de las extranjeras que alcancen ese nivel de ingresos en Europa.
 
Por otro lado, la aplicación de la directiva sobre información corporativa en materia de sostenibilidad también se aplazará dos años para el segundo y tercer grupo de empresas que estarán sujetas a la normativa. Las grandes compañías con más de 250 empleados deberán presentar por primera vez sus informes sobre impacto social y ambiental en 2028, correspondientes al ejercicio anterior, mientras que las pequeñas y medianas empresas cotizadas dispondrán de un año más y comenzarán a reportar en 2029.
 

El Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats ha concedit la distinció de ‘Ciutat de la Ciència i la Innovació’ a 22 localitats, incloent-hi La Vall d'Uixó i Manises en la Comunitat Valenciana.

Esta distinció reconeix el compromís d'estos municipis amb la innovació i el desenvolupament tecnològic.

La Vall d'Uixó ha sigut destacada per la seua aposta decidida per la digitalització i la transformació verda, mentres que Manises ha sigut reconeguda per les seues polítiques locals innovadores.

Amb esta distinció, les dos ciutats s'unixen a la ‘Xarxa Innpulso’, que ara compta amb 112 municipis.

>> Més informació

113830858 previewL'11 de febrer va entrar en vigor el nou Reglament Europeu d'Envasos i Residus d'Envasos (PPWR). Les empreses tenen fins al 12 d'agost de 2026 per a adaptar-se a estes noves normatives.


Este reglament té com a objectiu reduir els residus d'envasos mitjançant diverses estratègies, com l'ecodisseny, la promoció de la reciclabilitat i la restricció de substàncies preocupants.

Alguns punts clau del reglament inclouen:

Reducció de residus:

  • Es busca minimitzar la quantitat d'envasos i residus generats.
  • S'establixen restriccions a l'ús d'envasos d'un sol ús, especialment de plàstic

Reciclabilitat:

  • Els envasos han de ser reciclables i es classifiquen en tres nivells de qualitat
  • Es fixen percentatges mínims de contingut reciclat per a diferents tipus d'envasos

Prohibició de substàncies perilloses:

  • Restricció de l'ús de compostos com PFAS, plom, cadmi, mercuri i crom hexavalent

Etiquetatge i traçabilitat:

  • S'implementen etiquetes harmonitzades en tota la UE per a facilitar la separació i evitar el greenwashing

Envasos reutilitzables:

  • S'establixen objectius per a augmentar l'ús d'envasos reutilitzables en la distribució de begudes

Sostenibilitat:

  • S'incorporen nous requisits de sostenibilitat que han de complir els envasos comercialitzats a la UE

 

>> Reglament

IPDay2025Amb els seus ritmes que ens fan ballar i les lletres que ens commouen i apel·len a les nostres emocions més profundes, la creació musical enriquix tots els aspectes de la nostra vida. La música és un mitjà universal d'expressió creativa i els drets de propietat intel·lectual (PI) exercixen un paper essencial a l'hora d'afavorir un panorama musical dinàmic i divers.

El Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual 2025 posa en relleu com la creativitat i la innovació, amb el suport dels drets de PI, ajuden a preservar un panorama musical que beneficia a totes les persones, a tot arreu.

Enguany, el Dia Mundial de la PI ens convida a explorar el mode en què els drets de PI i les polítiques d'innovació permeten als creadors, innovadors i emprenedors portar noves idees a la indústria musical, i protegixen el treball dels autors, compositors, artistes intèrprets o executants i tots aquells que creguen la música que ens agrada.

El 26 d'abril, Dia Mundial de la PI, celebrem l'aportació dels creadors, inventors i emprenedors, que porten la innovació i la creativitat a noves cotes per a produir una música que unix a les persones, evoca emocions poderoses, promou el canvi i encoratja un futur més innovador.

>> Més informació
 
 

Al gener de 2025, la Comissió va presentar la Brúixola de Competitivitat, un full de ruta estratègic destinat a restaurar el dinamisme d'Europa i millorar el creixement econòmic. La Brúixola es basa en l'informe de Mario Draghi sobre el futur de la competitivitat europea i oferix un marc per a guiar els esforços de la Comissió al llarg d'este mandat.

L'informe Draghi va identificar originalment tres imperatius perquè la UE impulse la seua competitivitat:

  1. Tancar la bretxa d'innovació
  2. Una estratègia conjunta per a la descarbonització i la competitivitat
  3. Augment de la seguretat i reducció de dependències excessives

La Brúixola de Competitivitat establix un enfocament i mesures per a traduir estos imperatius en realitat.

>> Més informació

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.