ANTINFANTIL 1L'Institut de Biomecànica (IBV) compte en l'actualitat amb la base més gran de dades d'Europa de models digitals de la població infantil desenvolupada a partir de l'escanejat en 3D de més de 8.000 models digitals, de xiquets i xiquetes de 0 a 14 anys (24-3-25)

El seu desenvolupament s'emmarca en el projecte *ANT-INFANTIL, finançat per la unitat d'innovació d'Ivace+i amb prop de 220.000 euros, i en el qual s'ha usat tecnologia d'escanejat corporal d'última generació desenvolupada pel mateix centre tecnològic.

L'objectiu d'aquesta investigació és ajudar a les empreses que treballen en l'àmbit dels productes per a la infància a millorar el disseny, l'ajust, la seguretat, l'ergonomia, el confort, la facilitat d'ús i la vida útil dels productes infantils, i la consegüent millora de la seguretat i benestar de la població infantil.

El secretari autonòmic d'Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, ha visitat aquest matí l'Institut de Biomecànica per a conéixer “aquest projecte que situa a la Comunitat Valenciana en l'avantguarda de la investigació i en exemple de com la col·laboració públic-privada reverteix en el benefici social”.

Felipe Carrasco ha destacat “el paper dinamitzador” dels centres tecnològics al mateix temps que ha indicat la “necessitat de continuar alineant el sistema d'R+D a la realitat productiva i convertir eixa investigació en creixement econòmic i ocupacions de qualitat”.

En l'actualitat només hi ha models digitals basats en dades provinents de població adulta. No existeixen models especialitzats en menors i les empreses que dissenyen o fabriquen productes per a la infància pateixen la falta de criteris científics per a garantir el desenvolupament de productes ergonòmics.

Per part seua, Javier Sánchez, director gerent de l'IBV ha destacat “el reconeixement internacional que l'IBV té en aquesta àrea d'investigació” al mateix temps que s'ha referit a la “important labor dels centres tecnològics en la transferència dels resultats al nostre teixit empresarial, contribuint a la seua transformació i fent-lo més competitiu i sostenible”.

En aquesta investigació l'IBV ha comptat amb la col·laboració d'empreses líders en disseny i desenvolupament de producte infantil de la Comunitat Valenciana com GARVALÍN (calçat infantil), RASAN (esport infantil), AVAILAND (motxilles portabebés) i MUYDEMI (roba infantil), així com d'ASEPRI, Associació Espanyola de Productes per a la Infància.

Estalvi de temps i cost

La possibilitat de comptar amb models digitals que simulen el comportament, les dimensions i la forma de xiquets i xiquetes en les diferents fases del seu creixement és de gran ajuda per a les signatures que desenvolupen aquest tipus de productes, sobretot en les fases de disseny, validació i comercialització de producte.

Els resultats d'aquestes investigacions permetran a les empreses del sector optimitzar els patrons i rangs de talles, obtindre millors resultats en els programes de disseny 3D de productes, amb el consegüent estalvi en el temps i cost necessari per a la fabricació de prototips.

També ajudara a reduir les devolucions de productes i, al seu torn, disposar d'informació amb base científica per a aconseguir una millora en l'ajust, la seguretat, l'ergonomia i el confort.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.