L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) ha adjudicat les ajudes de la convocatòria Digitalitza de 2023 enfocada a subvencionar la implantació i posada en marxa de solucions innovadores que afavorisquen la digitalització de l'activitat de les pimes (28-6-23)

En total, la unitat d'innovació de l'Ivace ha concedit un total de 200 projectes de digitalització en els quals les petites i mitjanes empreses industrials tenen previst invertir una mica més de 14,4 milions d'euros, amb una ajuda de l'Ivace finançada per fons europeus FEDER de més de 4,2 milions d'euros.

La grandària mitjana dels projectes recolzats en 2023 és major en termes d'inversió que l'any anterior, arribant a prop dels 73.000 euros. D'igual manera, l'ajuda mitjana per projecte secundat s'ha incrementat en 3 mil euros fins una mica més dels 21.000 euros.

Els 200 projectes finançats per l'Ivace són iniciatives complexes, amb una alta viabilitat tècnica, que aposten per la sostenibilitat en línia amb el Pacte Verd Europeu i amb previsió de resultats amb un important impacte econòmic.

Així les coses, més de la meitat dels projectes finançats fan referència a la implantació d'aplicacions de bussiness intelligence per a la gestió integrada de la informació de l'empresa, li segueixen els projectes enfocats a la incorporació de sistemes d'automatització i control numèric, els dirigits a millorar la gestió logística interna i externa i les iniciatives que incorporen aplicacions de gestió de cicle de vida dels productes.

La convocatòria de Digitaliza-CV s'emmarca dins del Pla d'R+D+I Empresarial de l'Ivace dotat amb un pressupost de 26 milions d'euros i publicat íntegrament en el primer trimestre de l'any.

En 2023 l'Ivace ha apostat per un programa d'ajudes a la digitalització més enfocat a la indústria i a aquelles activitats empresarials amb impacte rellevant en aquesta, així com per pimes amb una mínima estructura empresarial.

L'ajuda màxima per projecte -tal com indicava la convocatòria publicada- no supera els 100.000 euros, arribant la intensitat de les ajudes fins a un màxim del 30% dels costos elegibles dels projectes, independentment de la grandària de la pime.

Entre aquests, es contemplen els costos derivats de l'adquisició de llicències per a programació, els referents al desenvolupament d'aplicacions a mesura, de l'adquisició o adaptació de béns d'equip, així com aquells de contractació de serveis d'assistència tècnica o consultoria.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.