ajudes CEL 2023 La conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, ha iniciat una nova edició de la línia d'ajudes per a impulsar les instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica en comunitats d'energies renovables, amb un pressupost de 5 milions d'euros (2-6-23)

Es tracta d'una línia dirigida a qualsevol comunitat d'energies renovables o comunitat energètica, ajuntaments, així com les comunitats de propietaris i de regants, a través de la qual se subvencionarà fins a un 45% el cost dels projectes de les instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica a partir d'energies renovables o energies residuals, en règim de comunitats d'energies renovables.

La quantia màxima subvencionable per projecte serà de 200.000 euros i el termini per a la presentació de sol·licituds s'iniciarà el 8 de juny i finalitzarà el 25 de juliol de 2023.

Tal com ha explicat la directora de l’Ivace, Júlia Company, a través d'aquesta mena de comunitats, “la ciutadania es pot organitzar per a produir, autoconsumir, gestionar i emmagatzemar la seua pròpia energia, generant beneficis no solament energètics, sinó també mediambientals, econòmics i socials als seus membres o a les localitats on es duga a terme la seua activitat”.

Beneficiaris de les ajudes

Ivace Energia subvencionarà fins a un 45% del cost de les instal·lacions d'energia solar fotovoltaica, per a la generació i autoconsum col·lectiu. No obstant això, la intensitat de l'ajuda podrà incrementar-se en fins a 10 punts percentuals per a mitjanes empreses, i en fins a 20 punts percentuals per a les petites empreses, ajuntaments, entitats públiques i institucions sense ànim de lucre.

Podran acollir-se a aquestes ajudes qualsevol comunitat d'energies renovables o comunitat energètica, els ajuntaments, cooperatives elèctriques, cooperatives agràries i de regants, així com les comunitats de propietaris.

Es considera comunitat energètica renovable, l'entitat jurídica que es base en una participació oberta i voluntària, autònoma i efectivament controlada pels seus membres, situats en les proximitats dels projectes propietat de l'agrupació, que siguen persones físiques, pimes o autoritats locals, inclosos els municipis, i que desenvolupe projectes d'energies renovables, eficiència energètica i/o mobilitat sostenible.

La finalitat de l'activitat de l'agrupació ha de ser proporcionar beneficis mediambientals, econòmics o socials als seus membres o a les zones locals on opera, en lloc de guanys financers.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.