valencia barques tradicionalsL'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius,Comerç i Treball, ha iniciat un programa d'ajudes per a impulsar-la electrificació de les embarcacions que naveguen als parcs naturals de L'Albufera de València, El Fondo d'Elx i Les Salines de Torrevella (29-5-23)

Aquesta línia d'ajudes incorpora un incentiu econòmic per a animar als propietaris d'embarcacions que naveguen als parcs naturals esmenats a canviar els seus motors de combustió per motors elèctrics.

Amb aquesta iniciativa, l’Ivace persegueix contribuir a la promoció d'una mobilitat més sostenible i menys contaminant, en l'entorn especialment sensible dels parcs naturals.

Actualment, les embarcacions que disposen de permís per a navegar en aquestes zones utilitzen motors de combustió, generalment de gasolina, que produeixen un alt impacte ambiental, ja siga amb els fums o amb els abocaments a l'aigua de combustible o oli que poden produir, o amb el soroll que generen. Això genera un impacte negatiu directe sobre la flora i la fauna de l'entorn.

Així doncs, l’Ivace destinarà un total de 700.000 euros per a sufragar fins al 80% del cost del canvi de motor i les ajudes es podran sol·licitar des del 30 de maig fins al 27 de juliol.

L'ús d'aquestes embarcacions podrà ser de pesca, esbarjo, turisme/passatge, o per a la pràctica de la vela llatina tradicional i per a accedir a l'ajuda serà necessari que les embarcacions disposen de permís per a navegar en els citats parcs naturals. Així mateix, les embarcacions hauran d'incloure un sistema d'acumulació d'energia que en cap cas podrà ser de tecnologia emplome-àcid.

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.