220103 ECO balanç EGM

L’Ivace i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, (Fepeval), han assessorat un total de 15 municipis de la Comunitat Valenciana per a la constitució d'Entitats de Gestió i Modernització, (EGM), en les seues àrees industrials que permeten millorar la competitivitat empresarial i afavorir la creació d'ocupació. (3-1-22)


Així, durant 2021 s'han celebrat jornades informatives, que han recuperat el seu caràcter presencial, a Cheste, Benissa, Dénia, Almoradí, Benifaió, Pego, Loriguilla, Alcalà de Xivert, Novelda, Mutxamel, Almassora, Cocentaina, Albal, Vinaròs i Almenara.

Aquestes jornades s'emmarquen en el conveni de col·laboració subscrit entre l’Ivace i Fepeval per a desenvolupar actuacions sobre els parcs empresarials amb la finalitat de donar a conéixer la Llei d'Àrees Industrials del Consell i que en 2021 ha comptat  amb una inversió de 50.000 euros, un increment del 40% respecte a l'acord de 2020.


En concret s'han dut a terme accions com aquestes trobades d'assessorament per a la constitució d’EGM, així com informar sobre les Comunitats Energètiques Locals, (CEL), i l'organització i celebració d'un Curs Superior de Direcció de Parcs Empresarials en col·laboració amb la Universitat d'Alacant.


Totes les jornades han comptat amb la col·laboració dels Ajuntaments, l'entitat de gestió de les àrees industrials (en cas d'haver-la), les persones propietàries de les parcel·les industrials de la zona i dels empresaris dels polígons industrials. Així mateix, han participat la Xarxa d'Agències de Desenvolupament Local ADL Marina Alta, CREAMA, i el Observatori per al Seguiment i Dinamització del Mercat de Treball (OBSEDI Maestrat Litoral).


En elles també s'han detallat les ajudes per a la millora i modernització de polígons posades en marxa per l’Ivace.


Programa Superior de Direcció de Parcs


Una altra de les accions contemplades en el conveni ha sigut l'organització i desenvolupament el primer Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials d'Espanya que ha sigut impartit per la Universitat d'Alacant i en el qual s'han format a persones professionals per a la gestió i direcció d'àrees industrials en la Comunitat Valenciana.


La primera edició d'aquest Programa Superior, pioner a Espanya i finançat per l’Ivace, ha complit tots els seus objectius, contribuint a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials, impartint coneixements pràctics i dotant de les eines necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen els gestors.


Llei d'Àrees


La creació de les Entitats de Gestió i Modernització és una iniciativa contemplada en la Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat en el desenvolupament de la qual l’Ivace ha participat molt activament.


Aquesta normativa, pionera a Espanya, recull la possibilitat de constituir Entitats de Gestió i Modernització de manera voluntària en les diferents àrees industrials dels nostres municipis. Es tracta d'agrupacions sense ànim de lucre, de base privada, però amb finalitat pública per les funcions públiques municipals que els poden ser encomanades.


EGM constituïdes


Actualment la Comunitat Valenciana compta amb sis Entitats de Gestió i Modernització aprovades definitivament i operatives que són les següents: EGM València Parc Tecnològic a Paterna, EGM Juan Carlos I a Almussafes, EGM Polígon Industrial Norte a Almussafes, EGM Sud 13 (Entre Ríos) a Onda, EGM Cotes Baixes a Alcoi i EGM La Granadina a San Isidro. De la mateixa manera, es continua treballant en el procés de constitució d'altres 13 EGM.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.