diseñoAPEl Ministeri de Ciència i Innovació ha publicat l'estudi ‘Disseny com a eina per a la innovació i modernització de les administracions públiques’. Es pot innovar en l'administració pública? Com pot el sector públic incorporar el disseny en la seua gestió?.

Aquest document posa de manifest l'enorme potencial que el disseny té com a catalitzador d'innovació i modernització en l'àmbit de les administracions públiques.

>> Descarregueu pdf.

Infografias 2019 1L'Oficina Espanyola de Patents i Marques (OEPM) ha publicat, com cada any, les dades estadístiques definitives corresponents a l'any 2019.

En aquesta publicació s'ofereix una visió generalitzada sobre les diferents modalitats de Propietat Industrial sobre la base de les dades de les sol·licituds presentades o publicades de les diferents modalitats de Propietat Industrial (PI): patents, models d'utilitat, dissenys industrials, marques i noms comercials.

La Comunitat Valenciana està entre les Comunitats Autònomes que major nombre de sol·licituds ha presentat en tots els tipus de modalitats de drets de propietat industrial:

  • 6.395 Signes Distintius
  • 603 Invencions
  • 2.845 Dissenys Industrials

 

guiaPItradEls ambaixadors espanyols de l'European IP Helpdesk: l'Agència IDEA d'Andalusia, l'IDEPA d'Astúries i l'IVACE de la Comunitat Valenciana, han traduït a espanyol la guia elaborada per l'European IP Helpdesk: "La gestió de la Propietat Industrial i Intel·lectual en els Negocis Internacionals". El document està disponible en el lloc web de l'European IP Helpdesk, i també en el de l'IVACE.

La internacionalització d'un negoci pot ser bastant desafiador i pot implicar una sèrie de riscos, especialment per a les petites i mitjanes empreses.

Abans d'aventurar-se en els mercats estrangers, és vital que es protegisquen els actius de Propietat industrial i intel·lectual (PI), com les patents, el coneixement (know-how), les marques comercials o els dissenys, que constitueixen el nucli d'una empresa.

La PI incentiva la innovació i és particularment rellevant a mesura que s'internacionalitze una empresa. La pèrdua d'oportunitat de negoci, ingressos, reputació i avantatge competitiu causat per la infracció de la PI afectaria l'empresa, tant en el seu mercat original com en el seu mercat d'exportació, mentre que una protecció inadequada de les seues creacions, posaria en perill el seu negoci.

Aquesta guia té la intenció de descriure els passos bàsics que ha de seguir en termes d'administració de la PI, abans d'expandir el seu negoci a l'estranger.

La Oficina Española de Patentes y Marcas, O.A. (OEPM), en su afán por difundir la información técnica contenida en las patentes y con un claro espíritu colaborativo, ha publicado hoy un nuevo Boletín de Vigilancia Tecnológica (BVT) :“Coranovirus: diagnóstico y terapia en humanos”.

Además del BVT dedicado a Coronavirus, se ha lanzado a la vez una nueva Alerta Tecnológica sobre el mismo tema, que proporciona información actualizada diariamente sobre las patentes más recientes que se están publicando en el mundo.

(08/04(/2020)

1Cada 26 de abril, celebramos el Día Mundial de la Propiedad Intelectual para conocer la función que desempeñan los derechos de propiedad intelectual (PI) en el fomento de la innovación y la creatividad.

Este año, el Día Mundial de la Propiedad Intelectual de 2020 sitúa la innovación —y los derechos de PI que la sustentan— en el centro de las iniciativas para lograr un futuro verde. ¿Por qué? Porque las decisiones que tomemos hoy determinarán nuestro mañana. La Tierra es nuestro hogar. Debemos cuidarla. (22/04/2020)

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.