alumbradoL’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), a través de la unitat d’Energía, impulsarà la renovació de l'enllumenat en 36 municipis de la Comunitat Valenciana, per un altre d'alta eficiència energètica, que redunde en una reducció de la factura energètica (17-8-23)

Entre les mesures d'estalvi i eficiència energètica que se sufraguen destaca la substitució de les lluminàries per tecnologia LED, de major eficiència energètica, la implantació de reguladors de flux lumínic i de les enceses i apagats dels punts de llum o la incorporació de rellotges astronòmics, ajustats a l'hora solar, per a reduir el consum.

Així doncs, per a renovar l'enllumenat en aquests municipis, Ivace Energia destinarà un total de cinc milions d'euros, a través d'una fórmula combinada de préstec i subvenció a fons perdut, de manera que es secunda el 100% del cost dels projectes d'aquests municipis.

La renovació de l'enllumenat permetrà un estalvi total anual de 4,3 milions de quilowatts hora a l'any, la qual cosa es traduirà en un any econòmic de mitjana de 19.500 euros a l'any en cada municipi. Així mateix, gràcies a la reducció dels consums energètics, es deixaran d'emetre a l'atmosfera un total de 2.300 tones de CO?.

Distribució per províncies

A la província de Castelló, Ivace Energia recolzarà la renovació d'enllumenat publique en els municipis de Benassal, Vinaròs, l'Alcora, Cinctorres, La Jana, La Mata, Moncofa, Sant Jordi, la Vall d'Alba i Vilafranca.

Les 2.355 lluminàries que es preveuen renovar permetrà reduir l'electricitat consumida en més d'un milió de quilowatts hora a l'any i per consegüent s'aconseguirà un estalvi econòmic pròxim a 170.000 euros, així com una disminució de les emissions de CO? de 547 tones a l'any.

A València, donarà suport als projectes presentats pels ajuntaments d'Alberic, La Pobla de Vallbona, L'Alcúdia de Crespins, L'Olleria, Real, Sueca, Bonrepòs i Mirambell, Higueruelas, La Pobla de Farnals La Pobla del Duc, L'Eliana, Manuel, Puçol, Tavernes de la Valldigna, Utiel i Villar del Arzobispo.

En total, es preveu la substitució de més de 5.000 lluminàries entre punts de llum convencionals i solars, gràcies a la qual cosa es deixaran d'emetre 943 tones de CO? a l'any, en reduir-se el consum en 1,8 milions de quilowatts hora anuals. Aquesta disminució redundarà en una reducció de la factura energètica de 700.000 euros.

Finalment, Ivace Energia sufragarà el canvi de l'enllumenat dels municipis alacantins d'Albatera, Benferri, Benijòfar, Novelda, Onil, Pedreguer, el Pilar de la Horadada, Rojales, Sax i Los Montesinos.

En el conjunt d'aquests municipis es contempla la substitució de més de 3.000 punts de llum, la qual cosa permetrà un estalvi energètic de 1,5 milions de quilowatts hora a l'any.

L'enllumenat públic en els municipis constitueix la principal despesa energètica i segons les estimacions dIvace Energia, la renovació de l'enllumenat públic en un xicotet municipi per un eficient amb lluminàries LEDS reduiria un 70% el consum energètic d'enllumenat.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.