L'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, Ivace, dependent de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Turisme i Comerç ha concedit un total de 18,8 milions d'euros als instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana per al desenvolupament de 90 projectes d'R+D en col·laboració amb prop de 300 empreses valencianes (8-8-23)

Aquests projectes, desenvolupats entre gener de 2023 i juny de 2024, compten amb el cofinançament del Programa FEDER-CV 2021-2027 i amb el seu suport de l'Ivace persegueix generar coneixement i tecnologia d'alt valor afegit que puga ser fàcilment transferible a les empreses de la Comunitat Valenciana.

La participació de les empreses en aquests projectes és fonamental per a garantir que la investigació que lideren els 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana, respon a necessitats actuals i futures de les empreses per a la millora de la seua competitivitat.

Els 90 projectes recolzats per l'Ivace, estan alineats amb l'actualitzada Estratègia d'Especialització Intel·ligent per a la Comunitat Valenciana (S3-CV) que persegueix avançar cap a una especialització centrada en àrees prioritàries amb potencial transformador i, al mateix temps, connectar amb les capacitats i actors de la regió.

Així doncs, el 40% dels projectes finançats van en línia amb l'eco innovació, l'economia circular i baixa en carboni”. Li segueixen els projectes sobre tecnologies digitals, tecnologies disruptives i sistemes de dades amb potencial en la CV.

Les ajudes que l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial destina als centres tecnològics de la Comunitat Valenciana procedeixen de dues línies de finançament. Una cofinançada amb fons europeus i destinada a recolzar la investigació més madura en col·laboració amb empreses que permeta obtindre resultats que poden ser transferits als sectors industrials a curt termini.

I una segona línia, composta per fons exclusius de la Generalitat Valenciana amb la qual es finança investigació a mitjà i llarg termini sense la qual seria possible avançar en noves tecnologies, materials, productes i serveis.

 

 

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.