Pla vehícle elèctricLa Comunitat Valenciana compta actualment amb un total de 689 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics d'ús públic, segons les últimes dades d'Ivace Energia. Aquesta xifra suposa superar ja al maig en un 51% l'objectiu marcat en el Pla de Mobilitat Elèctrica per a 2020 i segons les previsions d'Ivace Energia aquest percentatge encara serà molt superior en finalitzar l'any (1-6-2020)

El Pla, impulsat en 2017 per la conselleria d'economia Sostenible Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d'Ivace Energia, estableix els objectius de la Comunitat Valenciana en matèria de mobilitat elèctrica per a 2020, 2025, 2030 i naix de la necessitat d'estimular la demanda dels vehicles elèctrics, desenvolupant una vertadera infraestructura de recàrrega, una xarxa de punts en la totalitat del territori valencià.

Així, contempla per a 2020 aconseguir 455 punts punts de recàrrega elèctrica, aconseguir per a 2025 un total de 1.160 punts de recàrrega i 2.370 punts de recàrrega en 2030. La consecució d'aquests objectius porta associada una important disminució de de les emissions d'efecte d'hivernacle, que el Pla situa en 622.000 tones de CO?.

Per a la consecució d'aquests objectius, el Pla contempla tota una bateria de mesures, entre elles, un conjunt d'incentius econòmics que Ivace Energia, posa a la disposició de les empreses i ciutadans per a fomentar tant l'adquisició de vehicles elèctrics, com la implantació d'infraestructura de recàrrega.

Així doncs, Ivace Energia dóna suport a la instal·lació d'estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics amb ajudes d'un 40% per a empreses i del 80% per a ajuntaments i entitats. Cal destacar que la gran majoria dels punts de recàrrega existents en el territori valencià han sigut secundats econòmicament per Ivace Energia que, en el període 2015-2019, ha destinat un total de 1,98 milions d'euros.

Ivace Energia destina 3,5 milions per a estacions de recàrrega en 2020

Per a intensificar la implantació d'aquesta mena d'infraestructures, en 2020 les ajudes s'han incrementat fins a aconseguir 3,5 milions d'euros, entre fons propis i els aportats dins del programa Moves Comunitat valenciana, provinents del Fons Nacional d'Eficiència Energètica.

Aquest augment del pressupost, segons les previsions d'Ivace Energia va a a permetre finalitzar l'any amb un salt quantitatiu molt important quant al nombre d'estacions actualment situades en la Comunitat. A més, juntament amb les subvencions per a les estacions de recàrrega pública també se secunden d'a partir d'enguany les estacions d'ús privat.

La mobilitat elèctrica, fonamental per a una mobilitat sostenible

D'acord amb el Balanç de Dades Energètiques de la Comunitat Valenciana, elaborat anualment per Ivace Energia, el transport és el principal consumidor d'energia de la Comunitat Valenciana, amb el 40% de l'energia final. A més, pràcticament tot el seu consum és de derivats del petroli, la qual cosa incrementa notablement les emissions contaminants.

Per aquest motiu, la transició cap a una mobilitat més sostenible és fonamental per a aconseguir els objectius en matèria de lluita contra el canvi climàtic i la mobilitat elèctrica exerceix un paper molt important.

Per a 2030 el Pla preveu que la Comunitat compte amb dues estacions de recàrrega ràpida cada 50 quilòmetres, situats en les principals vies de circulació interurbana i àrees perifèriques de les principals ciutats, així com en punts vertebradors i garantistes de la mobilitat.

Quant als punts de càrrega semi-ràpida previstos, s'instal·laran en els principals nuclis urbans distribuïts segons factors socioeconòmics, posant l'accent en els centres del sector terciari tractors de mobilitat, com a centres comercials, centres esportius, etc, i punts vertebradors.

Cal destacar que en l'actualitat, els punts de recàrrega ràpida tarden 20 minutos en una recàrrega del 80%, els punts denominats semi-ràpids, necessiten al voltant de 1,5 hores per a la recàrrega.

Esta web utiliza cookies con el objetivo principal de mejorar la experiencia y navegación del usuario en el portal. Si continúas navegando consideramos que aceptas su uso.