Notícies europees
L'Enterprise Europe Network- EEN recomana consultar amb la xarxa d'experts europeus de propietat intel·lectual

Protegir la propietat intel·lectual (PI) és molt més que un simple problema legal. Un estudi a escala de la UE ha demostrat que les xicotetes empreses que posseeixen drets de propietat intel·lectual tenen en mitjana 32% més d'ingressos per empleat que les empreses que no posseeixen. Si una empresa desitja centrar-se en la innovació i la internacionalització per a crear valor per al seu negoci, no pot prescindir d'una estratègia de gestió de PI.

 
Protecció dels coneixements tècnics i el lideratge en innovació d'Europa

La Comissió presenta mesures per a garantir que els drets de propietat intel·lectual i industrial estiguen ben protegits, animant així a les empreses europees, en particular a les pimes i empreses emergents, a invertir en innovació i creativitat.

Llegeix més...
 
Patents and the Fourth Industrial Revolution

resumenEPOL'EPO ha elaborat un estudi que analitza les tendències d'innovació que assenyalen el començament de la 4ª revolució industrial a partir de l'última informació disponible sobre patents europees.
L'estudi arreplega totes les sol·licituds de patents europees relacionades amb objectes autònoms que s'han identificat fins a 2016 i les agrupa en 3 sectors principals:

Llegeix més...
 
Les xifres del “capital intangible” en els productes manufacturats

IntangiblesUn nou estudi de l'OMPI presenta per primera vegada les xifres relatives al valor de el “capital intangible” en els productes manufacturats. Per primera vegada, les xifres revelen que prop d'un terç del valor dels productes manufacturats venuts a tot el món deriva de el “capital intangible”, per exemple, el desenvolupament de marques, el disseny i la tecnologia, segons es desprèn de l'estudi realitzat per l'OMPI sobre les cadenes globals de valor que les empreses utilitzen per a la seua producció.

Llegeix més...
 
Els 'moonshots' caracteritzen el nou FP9 per a la recerca i la innovació.

comisioneuropea"Moonshots" és la paraula utilitzada a Brussel·les per a definir les primeres característiques del nou Programa Marc 9, que començarà en 2021. aquesta paraula s'origina en el discurs del president nord-americà John F. Kennedy en 1961, qui va demanar un programa espacial que aconseguira aterrar al primer home en la lluna, un objectiu que es va aconseguir vuit anys després.

Llegeix més...