Notícies europees
Convocatòria– EIT CLIMATE-KIC #ACCELERATOR 2018

5-Climate-KIC #Accelerator obri la seua cinquena convocatòria a Espanya per a oferir suport econòmic i formatiu a les millors start-ups que ajuden a mitigar i adaptar-se al canvi climàtic.
El programa ofereix formació, mentorització i finançament per valor de fins a 95.000€, a més de l'accés a Masterclasses internacionals en les principals ciutats europees, a la major Xarxa Europea d'Innovació Clean Tech de la Comunitat EIT Climate-KIC amb més de 200 partners públics i privats europeus i a la participació en la Venture Competition, la major competició europea de start-ups Clean Tech, entre uns altres.

Els criteris d'elegibilitat són:

  • Disposar d'una idea innovadora relacionada amb noves tecnologies o serveis amb un impacte substancial sobre el clima.
  • Tenir un Model de negoci bàsic ja definit.
  • Engegada composta per un equip motivat (almenys dos fundadors).
  • L'empresa de nova creació pot o no tenir una entitat legal formada encara.
  • En cas afirmatiu, l'entitat legal no pot tenir més de 2 anys.
  • En cas contrari, un dels objectius en l'etapa 1 és crear una entitat legal.
  • L'equip ha de ser capaç de treballar en un entorn de parla anglesa (Nivell d'anglès mínim B2).

Les sol·licituds podran realitzar-se fins al 6 de març de 2018

>> Més informació

 
Erasmus per a Joves Emprenedors

4-ErasmusL'Erasmus per a Joves Emprenedors és un programa d'intercanvis transnacionals que ofereix a emprenedors novells i persones que desitgen crear una empresa l'oportunitat d'aprendre d'empresaris experimentats que dirigeixen xicotetes empreses en altres països participants.
L'intercanvi d'experiències es produeix en el marc d'estades amb empresaris experimentats durant les quals els nous emprenedors podran adquirir les habilitats necessàries per a dirigir una xicoteta o mitja empresa. Els amfitrions es beneficien d'una nova perspectiva sobre el seu negoci i adquireixen l'oportunitat de cooperar amb socis estrangers o conèixer nous mercats.
Qui pot participar?
• Nous emprenedors que estan planejant seriosament crear el seu propi negoci o que ho han fet en els últims tres anys.
• Empresaris experimentats que tenen en propietat o dirigeixen com a socis una xicoteta o mitja empresa en els països participants

>> Informació

 
Convocatòries H2020 en el marc de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural
3-patrimoniocultural 

1. TEMA: Conservació d'actius digitals i digitalització avançada

Part del Programa de Treball H2020: Europa en un món canviant - Societats inclusives, innovadores i reflexives.

Objecte: Les propostes han d'abordar la conservació i preservació d'actius digitals. Han de proporcionar noves tecnologies i mètodes que permeten, entre altres coses, experiències més enriquidores, narració d'històries i la vinculació d'objectes i llocs físicament separats, i el patrimoni tangible i intangible. Han de tenir en compte l'aparició de recursos digitals més dinàmics i personalitzats que plantegen nous problemes en termes de conservació i preservació.

La Comissió considera que les propostes que sol·liciten una contribució de la UE d'entre 4 i 5 milions d'euros permetrien abordar adequadament aquesta dificultat específica. No obstant açò, açò no exclou la presentació i selecció de propostes que sol·liciten altres quantitats.

Termini i presentació de propostes: La convocatòria segueix un procediment de presentació en una fase. La data límit de presentació de propostes preliminars és el 27 de febrer de 2018

>> Informació i sol.licitud

2. TEMA: Xarxa internacional per a promoure la innovació i la diplomàcia en el patrimoni cultural.

Part del Programa de Treball en H2020: acció climàtica, medi ambient, eficiència dels recursos i matèries primeres.

Objecte: Les accions haurien d'establir una xarxa internacional que aprofitarà els coneixements de la UE per a aprofitar el valor dels actius del patrimoni cultural europeu, promoure la innovació impulsada pel patrimoni per al desenvolupament sostenible i proporcionar coneixements especialitzats i assistència, especialment quan el patrimoni cultural estiga en perill.

La xarxa ha d'incloure investigadors, responsables polítics, empreses (incloses les PIME), institucions socials i culturals, incloses ONG i OSC, organitzacions públiques i privades, inversors, experts, innovadors i ciutadans. Mitjançant un procés de diàleg continu, interacció i intercanvi d'experiències, fins i tot amb les agències de les Nacions Unides apropiades, la xarxa hauria d'aconseguir els objectius establits en el programa.

La Comissió considera que les propostes que sol·liciten una contribució de la UE d'entre 2.5 i 3 milions d'euros permetrien abordar adequadament aquesta dificultat específica. No obstant açò, açò no exclou la presentació i selecció de propostes que sol·liciten altres quantitats.

Termini i presentació de propostes: La convocatòria segueix un procediment de presentació en una fase. La data límit de presentació de propostes preliminars és 27 de febrer de 2018.

>> Informació i sol.licitud

  
Plantilla per a elaborar propostes Instrument PIME Fase 1 i Fase 2

2-plantillaL' ‘Annotated proposal template SME Instrument‘ és una guia creada per a ajudar a les empreses innovadores a presentar una sol·licitud per a les convocatòries EIC SME Instrument 2018-2020 del programa Horitzó 2020. El seu objectiu és ajudar a les empreses a comprendre millor els requisits del model i escriure millors sol·licituds.

Els autors d'aquesta guia són els NCP (National Contact Points) d'Horitzó 2020 que s'ocupen diàriament de les sol·licituds de SME Instrument. Les seues recomanacions també inclouen feedback rebut dels avaluadors de les propostes SME Instrument emprats per la Comissió Europea. Els NCP van interactuar, van entrenar i van proporcionar assessorament a milers d'empreses que desitjaven presentar el seu producte o servei innovador en el mercat mitjançant l'ús de finançament de SME Instrument.

La guia ha de ser útil per a qualsevol persona que vulga presentar una proposta relacionada amb l'EIC SME Instrument.

Aquesta guia s'ha escrit com a part del projecte Access4SMEs, una acció de coordinació i suport finançada per la Comissió Europea, amb l'objectiu de potenciar la xarxa de punts de contacte nacionals (NCP) d'Horitzó 2020 per a xicotetes i mitjanes empreses (SME) i accés a risc financer (ARF). Més específicament, el projecte se centra a identificar i compartir les millors pràctiques per a sol·licitar els instruments dedicats a les SME en Horitzó 2020.

>> Més informació i consulta de la llista actual

 
Tecnologia de doble ús en la UE- Ajudar a les pimes a aportar innovació al mercat

tecnologia doble usoLa UE ha publicat el fullet 'Tecnologia de doble ús en la UE- Ajudar a les pimes a aportar innovació al mercat', que descriu les principals oportunitats de finançament de la UE disponibles per a les pimes que fabriquen productes de doble ús; explica com funciona aquest finançament i proporciona alguns exemples cridaners de com la UE ha ajudat a pimes d'aquest tipus a capitalitzar al màxim el seu potencial.

Llegeix més...