L'Ivace posa en marxa un programa pilot per a facilitar les reinversions d'empreses amb capital estranger a Elx
L'Ivace posa en marxa un programa pilot per a facilitar les reinversions d'empreses amb capital estranger a Elx M'agrada Imprimeix Correu

Programa piloto ElcheLa directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha anunciat hui que Elx serà protagonista d'un programa pilot de l'Ivace per a la captació de reinversions d'empreses amb capital estranger (15-2-2019)

Parra, qui ha estat acompanyada per la regidora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, pel regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, i pel gerent de Pimesa, Antonio Martínez, ha presentat hui a Elx la cinquena mesura del Pla per a la coordinació territorial en la captació i gestió d'inversions i reinversions de la Comunitat Valenciana: el programa Aftercare.

María Dolores Parra ha indicat que “la novetat d'aquest programa resideix a facilitar a les empreses multinacionals implantades en el nostre territori l'accés a recursos perquè puguen millorar la seua oferta de valor i incrementar la seua capacitat productiva i així continuar generant riquesa i ocupació en la Comunitat Valenciana”.

Mireia Mollà, per part seua, ha indicat que “el projecte pilot “Aftercare” que durà a terme la conselleria d'Economia Sostenible, a través de l'Ivace, juntament amb l'Ajuntament d'Elx té per objecte que la inversió empresarial estrangera que hi ha en el nostre municipi tinga majors oportunitats, amb la qual cosa s'aconseguirà generar major quotes d'ocupació i economia”.

Sobre l'elecció d'Elx per a la seua posada en marxa, Parra ha indicat que s'ha seleccionat Elx per tractar-se d'un municipi implicat activament en la captació d'inversió estrangera, amb més de 5.000 empreses actives i empreses amb capital estranger que facturen més de de 360 milions d'euros a l'any i empren a més de 1400 persones.

El desenvolupament d'aquest programa es realitzarà de manera conjunta entre l'Ajuntament d'Elx, a través de l'empresa PIMESA, i l'Ivace, els qui seleccionaran conjuntament i visitaran aquelles empreses del municipi amb projectes d'inversió o reinversió per a poder atendre-les en l'elaboració de la seua proposta de valor i intentar resoldre les possibles traves administratives.

En aquest punt, María Dolores Parra ha destacat la importància que el municipi se sume a la llei d'acceleració de la inversió a projectes prioritaris (LAIP), subscrivint amb l'Ivace el corresponent instrument de col·laboració.

Entre les accions que es posaran en marxa, es preveu una calendarització de visites a les instal·lacions de les empreses on es mantindran reunions de treball entre la direcció de la mateixa i els tècnics de PIMESA i Ivace Internacional. En aquestes reunions es recaptarà informació sobre les necessitats de l'empresa i possibles actuacions a implementar per a donar el suport públic i institucional que les empreses precisen en els seus processos de reinversió o inversió dins de l'empresa.

Pla de Coordinació

María Dolores Parra ha explicat que el Pla, la cinquena mesura del qual es posa hui en marxa a Elx, ha sigut elaborat per la conselleria d'Economia Sostenible a través de l'àrea d'internacionalització de l'Ivace i ha sorgit de la necessitat de coordinació entre els diferents agents involucrats en els projectes d'inversió o reinversió amb la intenció de proporcionar una millor atenció a les empreses i millorar l'eficiència dels recursos públics.

“El seu desenvolupament ha sigut fruit – ha afegit - de les propostes i consens de totes les parts involucrades, ens públics i altres agents implicats d'alguna forma en els processos d'inversió de les empreses”.

Mobile World Congress

D'altra banda, Mireia Mollà ha anunciat que, fruit de la col·laboració amb l'Ivace, Elx Campus Tecnològic va estar present en la pròxima edició del Mobile World Congress.

“Del 25 al 27 de febrer el Campus Tecnològic d'Elx estarà present en el Mobile World Congress, un congrés internacional que reuneix milers i milers de persones. Allí presentarem la nostra proposta del Campus Tecnològic del Parc Empresarial amb l'objectiu de captar empreses de base tecnològica d'innovadora”, ha explicat la regidora.