La Comissió Europea engega l'observatori i fòrum de la cadena de blocs de la UE
La Comissió Europea engega l'observatori i fòrum de la cadena de blocs de la UE

L'observatori i fòrum de la cadena de blocs ressaltarà les principals novetats de la tecnologia de cadena de blocs, promourà els agents europeus i reforçarà el compromís europeu amb les nombroses parts interessades que intervenen en activitats de cadena de blocs.

Les tecnologies de cadena de blocs, que permeten emmagatzemar blocs d'informació distribuïts per la xarxa, es consideren un avanç molt significatiu, ja que garanteixen nivells elevats de trazabilitat i seguretat en les transaccions econòmiques en línia. S'espera influïsquen en els serveis digitals i transformen els models de negoci en una àmplia gamma de sectors, com l'assistència sanitària, les assegurances, les finances, l'energia, la logística, la gestió dels drets de propietat intel·lectual o l'administració pública.

Els innovadors i emprenedors europeus ja ofereixen solucions basades en la cadena de blocs. Els principals agents dels sectors tradicionals, com a bancs, assegurances, borses, logística o empreses estan realitzant projectes pilot. Molts Estats membres han anunciat una sèrie d'iniciatives que tenen com a finalitat reforçar el seu ús de la tecnologia de la cadena de blocs.

La Comissió Europea vol basar-se en les iniciatives existents, garantir que puguen funcionar allèn les fronteres, consolidar els coneixements especialitzats i fer front als desafiaments plantejats pels nous paradigmes habilitats per la cadena de blocs (*desintermediación, confiança, seguretat i trazabilitat mitjançant el disseny).

L'observatori i fòrum de la cadena de blocs de la UE exercirà un paper actiu en aquest àmbit, ajudant a Europa a aprofitar les noves oportunitats que ofereix la cadena de blocs, desenvolupar competències i mostrar el seu lideratge en aquest àmbit. Recopilarà informació, efectuarà un seguiment i anàlisi de les tendències, abordarà els reptes i examinarà el potencial socioeconòmic de les cadenes de blocs. Farà possible la cooperació transfronterera en casos pràctics, reunint als millors experts d'Europa i impulsant un fòrum obert perquè els tècnics, els innovadors, els ciutadans, les parts interessades de la indústria, els poders públics i els organismes reguladors i supervisors en l'àmbit de la cadena de blocs puguen debatre i desenvolupar noves idees a fi d'aprendre, intervenir i aportar la seua contribució de manera oberta.

>> Més informació