Premis DesignEuropa
Premis DesignEuropa

DEA 2018 Now20Open enEls Premis DesignEuropa, convocats per l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea, EUIPO, commemoren l'excel·lència en el disseny i la gestió del mateix entre els titulars de dibuixos i models comunitaris registrats (DMC), ja siguen titulars de drets individuals o xicotetes o grans empreses. (Termini obert fins al 15.05.18)

El disseny és un motor clau de la innovació i del creixement. Els estudis mostren que els sectors intensius en dibuixos i models generen el 12 % dels llocs de treball en la UE, i suposen quasi el 13 % del seu PIB. La inversió en el disseny mereix la pena: les empreses titulars de dibuixos i models tenen de mitjana uns ingressos un 38 % superiors per empleat que les que no ho són.

El DMC, registrat en la EUIPO, és més que un dret de propietat intel·lectual. No solament assenyala el salt des del tauler de dibuix a la fase de producció, el pas de la gran idea a l'actiu empresarial viable, sinó que també és una història d'èxit. Milers d'empreses i particulars de tot el món han triat els DMC per a protegir els seus dibuixos i models en la UE. Des de la creació del DMC, en 2003, la EUIPO ha rebut quasi un milió de dibuixos i models.

Aquests premis tenen per objecte reconèixer a les empreses i dissenyadors que han introduït destacats dibuixos i models en el mercat amb el suport i la protecció del Dibuix o Model Comunitari.

Els premis se celebren cada dos anys. La pròxima edició de la cerimònia tindrà lloc al novembre de 2018 a Varsòvia.

El termini de presentació per a l'edició de 2018 està obert fins al 15 de maig de 2018.

 

>> Presentar una candidatura